Stadsbyggnadspriset 2018

Stadsbyggnadspriset har delats ut årligen sedan 1994 och i år är det därmed 25-årsjubileum.. Priset är till för att främja god byggnadsvård, god arkitektur och goda livsmiljöer i Jönköpings kommun. Nomineringarna till stadsbyggnadspriset görs i tre olika klasser: God byggnadsvård, god arkitektur och god livsmiljö.   Förutom stadsbyggnadspriset kammade flerbostadshusen på Hovslätts ängar även hem vinsten i kategorin god arkitektur.

Stadsbyggnadspriset 2018 går till Pålssons bygg och Landström Arkitekter för de nybyggda flerbostadshusen på Hovslätts ängar. Förutom det prestigefyllda priset vann de även kategorin god arkitektur.

Här är Stadsbyggnadsnämndens motiveringen:

En bostadsgrupp med två punkthus och ett underliggande garage har fått en omsorgsfull gestaltning in i minsta detalj. Genom att placera byggnaderna i vinkel skapas ett trädgårdsrum mot en befintlig kulle och ett urbant gårdsrum med torgkvalitéer mot gatan. Detta är en viktig uppgift i utkanten av tätorten där man ofta behöver hantera möten mellan byggnader i olika skalor. Här har man genom skickligt arbete med material och kulör brutit ner de stora byggnadernas skala genom att arbeta med tre tydliga volymer -huvudkropp, toppvåningar och balkonger. Entréer och planlösningar är väl utformade och garaget har fått en diskret placering i souterräng.

– Det känns väldigt hedrande att få det här priset. Det är så här vi vill jobba, att när vi gör något så ska det vara riktigt bra och sticka ut. Vi är många som varit inblandade, inte bara vi som är här idag. Så ett stort tack även till dem, säger Kjell Karlsson på Pålssons bygg.

Stadsbyggnadsnämdens ordförande Anders Samuelsson delar ut priset till Anders Landström  Landströms Arkitekter, Kjell Karlsson VD Pålssons Bygg och Anders Larsson  Entreprenadchef Pålssons Bygg.

Den gjutna plaketten på plats på ett av de prisade punkthusen i Bostadsföreningen Lövkullen vars ordförande Kjell Olsson skålar med Kjell och Anders från Pålssons Bygg.

Byggmästaren i Jönköping/ Huskvarna.

Annons En lokal byggare 165 x 240 Ladda hem pdf »
Annons Vi byggde Engelska Skolan Ladda hem pdf

Logotype

jpg-fil 173 kB
Ladda hem »

Zippad eps med logo blå, svart och negativ
storlek 520 kB
Ladda hem

Grafisk Profil Manual

Hur används vår logotype, specifikation
på våra färger, stilsort och frizon. pdf 740mB
Ladda hem

Illustrationer

Vi håller måttet! jpg-fil 792 kB
Ladda hem »

Tumstock gif 7 kB
Ladda hem
Tumstock zippad eps 219 kB
Ladda hem

Ladda hem broschyren här.

Kampanjen för Hovslätts Ängar

Målsättningen är att få många besökare och av dem många som anmäler sig som intreserade.
Vi använder oss av flera olika medier, Printannonser i JP och Jkpg Nu, film och ljudreklam på Kinnarps Arena, film i 105 bussar, inbjudningsbild på 13 stora elektroniska skylttavlor i Jönköping/Huskvarna, Vägskyltning och affischering i Hovslätt, DR-folder till närliggande villor, Facebook-event, Instagram, bilreklam på företagets samtliga fordon samt områdesvisningar.
Klicka på bilderna nedan för förstoringar eller länkar.

Helsida i JP, följs upp med halvsidor i JkpgNu och i JP
Elektroniska stortavlor i citymiljö
Intressefolder. Klicka på bilden för att ladda hem hela foldern
10 sek film i 105 bussar i en vecka. Klicka på bilden för att se filmen.
Facebooksida och Event
Instagramkonto med "reportagebilder"
 
 
 
Vägvisning från Hovslätts centrum
Visning av vägar, huslägen, utsikter och i tältet husexteriörer, planslösningar och valmöjligheter.
Informationskiosk öppen dygnet runt

Annonsering

Annons Tallkullens villor. Hösten 16
Halvsida JP och Jkpg Nu vintern 16
Halvsida JP Nyårsafton
Annons mars 17