Pålssons-Bygg-logo

Media

Kroatorpet

Klicka på länkarna nedan för att läsa artiklarna i Jönköping Posten
Stadsbyggnadspriset 2021

Stadsbyggnadspriset i god byggnadsvård gick till Kroatorpet i Huskvarna.

Motivering: ”Ett modernt tillägg med fina detaljer som med stor respekt för torpens typologi lyckats utveckla ett besöksmål och skapa en plats med bra ljudmiljö för många gäster i denna unika kulturmiljö, väl synlig från motorvägen och med vidsträckt utsikt över Vättern.”

Kroatorpet-projekt

Hovslättshus fick stadsbyggnadspriset

Klicka på länken nedan för att läsa artikeln i Jönköping Posten
Engelska skolan fasadbild

Stadsbyggnadspriset 2018

Stadsbyggnadspriset har delats ut årligen sedan 1994 och därmed var det 25-årsjubileum 2018. Priset är till för att främja god byggnadsvård, god arkitektur och goda livsmiljöer i Jönköpings kommun.  

Stadsbyggnadspriset 2018 gick till Pålssons Bygg och Landström Arkitekter för de nybyggda flerbostadshusen på Hovslätts ängar. Förutom det prestigefyllda priset vann vi även kategorin god arkitektur.

Här är Stadsbyggnadsnämndens motivering:

En bostadsgrupp med två punkthus och ett underliggande garage har fått en omsorgsfull gestaltning in i minsta detalj. Genom att placera byggnaderna i vinkel skapas ett trädgårdsrum mot en befintlig kulle och ett urbant gårdsrum med torgkvalitéer mot gatan. Detta är en viktig uppgift i utkanten av tätorten där man ofta behöver hantera möten mellan byggnader i olika skalor. Här har man genom skickligt arbete med material och kulör brutit ner de stora byggnadernas skala genom att arbeta med tre tydliga volymer -huvudkropp, toppvåningar och balkonger. Entréer och planlösningar är väl utformade och garaget har fått en diskret placering i souterräng.

– Det känns väldigt hedrande att få det här priset. Det är så här vi vill jobba, att när vi gör något så ska det vara riktigt bra och sticka ut. Vi är många som varit inblandade, inte bara vi som är här idag. Så ett stort tack även till dem, säger Kjell Karlsson på Pålssons bygg.

Artiklar från Jönköpings Posten
Stadsbyggnadspriset prisutdelning
Stadsbyggnadspriset gruppbild

Byggmästaren i Jönköping/ Huskvarna

Logotype

Pålssons-Bygg-logo

Grafisk Manual

Illustrationer

tumstock pålssons bygg

Ladda hem "Tumstock"

Vi håller måttet

Vi håller måttet (JPG-fil)