Pålssons-Bygg-logo

Pålssons blir partner med stjärnarkitekt Ross

"Vi har exklusivt valt ut Pålssons utifrån kriterier som extremt hög kvalitet, trygghet och höga krav. Många av de fina värderingar Pålssons lyfter fram är något vi fullt ut håller med om"

- Design Pål Ross, foto Mikael Damkier

Pålssons Bygg har alltid blickat ut mot horisonten, sökt utmaningar för att utforska byggnadskonsten. Nu står nya drömprojekt för dörren. Nyligen skrevs kontrakt med ett av Sveriges exklusivaste arkitektkontor, Ross. – Vi har byggt åt Ross tidigare, resultatet blev så bra att företaget nu vill fördjupa samarbetet med oss här i Jönköping, säger Pålssons VD, Martin Hjälle.

Bakom Ross står arkitekten Pål Ross, som i 25 år signerat över 350 villor. Ett av hans kännetecken är att skapa stort och dynamiskt med runda former och inte sällan kritvit puts. Allt för att radikalt förhöja livskvalitén, sätta en personlig prägel på livsmiljön och smakfullt låta huskropparna integreras med natur och omgivning. En av hans skapelser har blivit utsedd till Sveriges vackraste villa av tidningen Vi i Villa.

Ross vice VD Jan Öström framhåller extremt hög kvalité, trygghet och höga krav som tre viktiga faktorer i valet av entreprenör:

– Vi har exklusivt valt ut Pålssons utifrån bland annat dessa kriterier och att företaget ser på oss med samma ögon. Många av de fina värderingar Pålssons lyfter fram är något vi fullt ut håller med om.

– Jag är förstås oerhört stolt över att man väljer just oss för sina uppdrag, säger Martin Hjälle. Pål Ross hus är konstverk och ”Live In a Work of Art” är hans slogan. Kunderna som sätter värde på livsfilosofin är spridda över hela landet och även utomlands; kända skådespelare, idrottsstjärnor, yngre familjer som medelålders. Ross arkitektkontor ligger på Drottningholm, granne med kungafamiljen. Det är i detta prominenta sällskap som Pålssons nu ska ingå, med avsikt att erbjuda och förverkliga Ross design i Jönköpingsregionen. Martin Hjälle i sin tur menar att landskapet runt Södra Vätterbygden har allt som kan passa en arkitektfirma av Ross rang; sjönära tomter och kuperad miljö som många gånger erbjuder bedårande utsiktsplatser.

– Vi kan vår bygd, har 50 års erfarenhet av avancerade byggnationer i den, och bra kontakter inte minst, menar Hjälle. Jan Öström berättar att det handlar om att skapa vackra, inbjudande livsrum, villa som lägenhet, som kontor. Detaljerade ritningar och beskrivningar tas fram i ateljén så att slutresultatet alltid ska överträffa kundens stora förväntningar. Att sedan översätta dessa till det fysiska utförandet kräver extremt duktiga entreprenörer som Pålssons Bygg.

– De färdigställde bland annat ett av våra Exclusive design för ett par år sedan med en fantastisk finish.Tillsammans med Pålssons har vi nu säkrat bästa entreprenören i området kring Jönköping. Pålssons motto är ’bästa tänkbara samverkan mellan projektets nyckelaktörer’, så kallad partnering; med ledord som öppen dialog, fullständig ärlighet, och transparent arbetsmiljö. Ett lagspel som även det fallit Ross i smaken.

– Enligt våra erfarenheter är det tydligt att denna samverkansform ger mervärde för alla berörda inblandade, säger Martin Hjälle. Ross fördjupade dialogen med Pålssons Bygg under februari 2023 där ackreditering av bolaget slutfördes för att säkerställa Ross högt ställda krav, vilket Pålssons klarade med bravur. Samarbetet ska nu implementeras och växa sig starkt så slutvärdet för våra gemensamma kunder blir maximalt.

– Vi ska lugnt och sansat erbjuda in nästa unika projekt att sätta i verket, det blir mycket spännande, säger Martin Hjälle.

Villa NK

Villa Edsviken

Villa Viktor har blivit utsedd till Sveriges vackraste villa av tidningen "Vi i Villa".

Villa Viktor